Anneloesje kinderopvang header kosten

Kosten kinderopvang

Tarieven en afspraken rondom de kosten van onze kinderopvang vind je op deze pagina. Heb je na het lezen nog vragen? Stel ze dan gerust.

  • Twee dagen per week € 270,40
  • Drie dagen per week € 402,22
  • Vier dagen per week € 531,40
  • Vijf dagen per week € 689,00

Een vaste maandprijs

Bij ons betaal je een vaste prijs per maand. Deze hangt af van hoeveel opvangdagen je kiest per week. Wij keken bij het berekenen van de maandprijzen naar onze openingsdagen per jaar. Hier trokken we respijtdagen van af, rekening houdend met ziekte en vakanties.

Inschrijfgeld en waarborg

Bij inschrijving betaal je één keer 175 euro. Ook vragen wij een waarborg van 350 euro. Als alles in orde is, krijg je de waarborg terug bij het stoppen van opvang.

Extra dagprijs

Het komt voor dat je soms een extra opvangdag moet opnemen. Voor een extra dag op de opvang betaal je 36,40 euro. Dit bedrag voegen we toe aan de volgende maandfactuur.

"AnneLoesje werkt met duidelijke, vaste prijzen. Wij vinden openheid en goede communicatie namelijk heel belangrijk. Zo vind je al onze regeltjes ook in een overzichtelijk document."

Veelgestelde vragen

Om je alvast verder te helpen, plaatsten we veelgestelde vragen online. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten, dan weet je ons te vinden!

Zolang er rekeningen van AnneLoesje nog niet betaald zijn, krijg je de waarborgsom niet terug. 

De rekening wordt telkens rond de achtiende van de maand op voorhand digitaal aangeleverd met betaalinstructies. 

Ja, je kunt het opvangplan naar boven of beneden bijstellen. Vraag wijzigingen altijd schriftelijk aan vóór de tiende van de voorgaande maand.

Let op: een aanpassing naar minder dagen dien je minstens twee maanden van tevoren aan te vragen.

Bedenk dat het soms niet direct mogelijk is om dagen te wijzigen of extra dagen te krijgen, omdat er op de gewenste dagen geen plaats is. De wijziging gaat dan pas in vanaf dat er een plekje vrijkomt.

Via het groeipakket  krijg je in 2022 een terugbetaling van 3,23 euro per aanwezige opvangdag, als die langer duurt dan 5 uur. Je krijgt de helft van dit bedrag voor opvang tussen 3 en 5 uur. Opvang minder dan 3 uur geeft geen recht op een toeslag.

Deze uitbetaling gaat volledig automatisch rond de 21ste van de volgende maand. In april krijg je dus de vergoeding van maart.

Het niet of te laat betalen van de factuur leidt tot een boete van 25 euro per gefactureerde maand. Dit komt maandelijks bovenop het vervallen bedrag tot deze betaald is.

Let dus op dat je vóór de nieuw startende maand het verschuldigde bedrag betaalt.

Openstaande facturen, boetes en interesten vervallen niet bij stopzetting en blijven verschuldigd. Het openstaand bedrag zal worden overgegeven aan een incassobureau, welke bij uitblijven van betaling zal overgaan tot het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder.

De persoon die de schriftelijke overeenkomst ondertekent, is de debiteur en krijgt de facturen en eventuele aanmaningen. Daarom is het belangrijk dat je elke wijziging in je gezinssituatie meteen meldt aan de opvang.

Als ouder kan je per kind een attest vragen aan de organisator van een vrijetijdsaanbod. Dat attest dient als bewijs van het bedrag dat je betaalde en waarover je een belastingvermindering kan krijgen.

De belastingvermindering bedraagt in 2022 45% van de uitgaven. Het maximale bedrag per opvangdag en per kind staat voor 2021 vast op 14 euro, dit hangt vast aan het gezinsinkomen.

AnneLoesje bezorgt ouders en verzorgers voor 1 maart van het aanslagjaar een fiscaal attest.

Ja, activiteiten en uitstapjes zitten in de maandprijs inbegrepen. 

Wij voorzien een all-in opvang. Dit wil zeggen dat alles buiten melkvoeding voorzien wordt. Bij allergie voor onze luiers (merk Pampers) worden de vervangende luiers ook zelf bekostigd.

Kinderopvang AnneLoesje baby's