Peuter Kinderopvang AnneLoesje

Huiskamer
Manu & Oliver

In huiskamer Manu & Oliver beleven onze stappers de dag

Kinderopvang AnneLoesje peuters

Onze huiskamers

Kinderopvang AnneLoesje heeft 2 huiskamers met kleine horizontale groepen. In deze groepen hebben kinderen ongeveer dezelfde leeftijd.

De kinderen maken dezelfde ontwikkeling door. Dit zorgt voor rust. Omdat kinderen ongeveer in dezelfde ontwikkelingsfase zitten, kunnen wij de ontwikkeling van ieder kind voldoende aandacht geven. Daarbij kunnen de kinderen elkaars voorbeeld volgen.

Onze huiskamers zijn zo ingericht dat ze de  ontwikkeling stimuleren. Met een vast team en het vierogenprincipe zorgen wij voor veiligheid en structuur.

De peutergroep

Kinderen van ongeveer 15 tot 30 maanden ontwikkelen zich volop in huiskamer Manu & Oliver.

De huiskamer Manu & Oliver is een uitnodigende ruimte, vol met plekjes en hoekjes om te ontdekken en leren. Zo kunnen onze stappers zich ontwikkelen tot echte avonturiers.

Gevulde speelhoeken lokken spel uit en zullen elk kind op zijn of haar eigen manier laten groeien. Ook is er ruimte om eventjes de rust op te zoeken, een eigen plekje te vinden en lekker met een boekje of ander speelmateriaal terug te trekken.

Peuter kinderopvang AnneLoesje
Kinderopvang AnneLoesje illustratie stappers
Spelende peuters kinderopvang AnneLoesje

Samen ontdekken

Naast het eigen en vrij spel bieden we veel activiteiten aan. Soms allemaal samen en soms in kleine groepjes. Dit zijn leuke momenten samen, waar iedereen van geniet.

Onze dagindeling

Een betrokken team 

Een team vaste begeleiders biedt je kind een fijne dag. We nemen altijd de tijd voor een persoonlijke overdracht bij het brengen en ophalen. 

Kinderopvang AnneLoesje illustratie stappers

De ontwikkeling van je kind

Wij houden de ontwikkeling van kinderen bij in een boekje dat we vaak bespreken. Bijvoorbeeld in geplande oudergesprekken maar ook tijdens het halen en brengen.

Elk kind is uniek. Ze ontwikkelen zich op hun eigen manier en tempo. Bij AnneLoesje ondersteunen en stimuleren we deze ontwikkeling zo goed mogelijk

Ontdek de belangrijkste ontwikkelingen die je kind doormaakt van 15 maanden tot 2,5 jaar.

Om zich goed te ontwikkelen heeft je kind motorische vaardigheden nodig. Want als ie de omgeving wilt ontdekken moet je kind kunnen bewegen, dingen kunnen pakken en vasthouden en zichzelf verplaatsen.

Onder cognitieve ontwikkeling valt het leren, onthouden, het  oplossen van problemen en intelligentie. 

Kinderopvang AnneLoesje illustratie babygroep

Naar huiskamer Jacobine →

Meer over onze groep baby's van 6 weken tot 15 maanden.

Kinderopvang AnneLoesje illustratie klasje

Naar school

Vanaf 2 jaar doen wij schoolgerichte activiteiten en ondersteunen wij kinderen in hun stap naar school.

Kom ook langs en maak kennis met onze kinderopvang

Wil je ons en ons kinderdagverblijf eerst beter leren kennen? Vraag dan een rondleiding aan: neem in de voormiddag op woensdag of zaterdag een kijkje in ons pand en stel al je vragen.