Baby Kinderopvang AnneLoesje

Huiskamer Jacobine

In huiskamer Jacobine zorgen wij voor de allerkleinsten

Kinderopvang AnneLoesje - hero team

Onze huiskamers

Onze kinderopvang heeft 2 huiskamers met kleine horizontale groepen. In deze groepen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd heerst rust en regelmaat.

De groep doormaakt dezelfde ontwikkeling, waardoor wij hier alle aandacht aan kunnen besteden. De kinderen kunnen zich daarbij aan elkaar optrekken.

De huiskamers zijn zo ingericht dat ze de ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Met een vast team en het vierogenprincipe zorgen wij voor veiligheid en geborgenheid.

De babygroep

Baby’s van ongeveer 6 weken tot 15 maanden kunnen zich heerlijk op hun gemak voelen in huiskamer Jacobine.

Warme pastelkleuren maken de ruimte rustgevend. Er zijn verschillende snoezelplekjes, waarin we zintuiglijke prikkels aanbieden. Ook zijn er knuffelstoelen om met de begeleider te genieten van flesjes.

Er is veel ruimte op de grond. Zo kunnen baby’s zelf op ontdekkingsreis gaan en zich motorisch ontwikkelen. In dit proces leert een kind zijn spieren beheersen en gebruiken.

Baby kinderopvang AnneLoesje
Kinderopvang AnneLoesje illustratie babygroep
Kinderopvang AnneLoesje baby's

Spelen & ontdekken

Onze medewerkers zitten tijdens het ontdekken op de grond. Zo is er altijd een direct contact. We bieden kinderen spelmaterialen aan, maar letten goed op de behoefte van je kind.

Spelmateriaal is leuk en belangrijk, maar een baby heeft niet direct prikkels nodig om te ontwikkelen en kan daarnaast overprikkelt raken.

We geven kinderen echt de ruimte om zelf te ontdekken en zichzelf te zijn.

Dagritme

Baby’s ontwikkelen zich het eerste jaar enorm snel. Er verandert veel in hun dagritme. Om de rust en regelmaat te bewaren, bieden wij het dagritme aan wat kinderen thuis gewend zijn.

Ook wanneer een kind thuis nog geen ritme heeft, gaan we daar flexibel mee om en denken we graag mee.

We geven advies als je dat wilt en luisteren naar je wensen. Natuurlijk wel binnen de kaders en mogelijkheden van de groepen.

Weet dat kinderopvang AnneLoesje een rustig plekje aanbiedt waar je borstvoeding kan geven.

We hebben vaste begeleiders zodat je kind en jij als opvoeder een echte vertrouwensband kunnen opbouwen.

Kinderopvang AnneLoesje illustratie babygroep

De ontwikkeling van je kind

Wij houden de ontwikkeling van kinderen bij in een boekje dat we vaak bespreken. Bijvoorbeeld in geplande oudergesprekken maar ook tijdens het halen en brengen.

Elk kind is uniek. Ze ontwikkelen zich op hun eigen manier en tempo. Bij AnneLoesje ondersteunen en stimuleren we deze ontwikkeling zo goed mogelijk

Ontdek de belangrijkste ontwikkelingen die je kind doormaakt van 6 weken tot ongeveer 1 jaar en hoe wij hierop inspelen.

Om zich goed te ontwikkelen heeft je baby motorische vaardigheden nodig. Want om zijn of haar omgeving te ontdekken moet je baby kunnen bewegen, dingen  pakken en vasthouden en zichzelf verplaatsen. 

De coördinatie tussen handen en ogen gaat in deze ontwikkelingsfase steeds beter. Zo leren baby’s steeds beter grijpen en vastpakken.

Onder cognitieve ontwikkeling valt leren, onthouden, oplossen van problemen en intelligentie. Een baby maakt op dit gebied grote ontwikkelingen door. Zijn of haar aandacht wordt steeds groter! 

Kinderopvang AnneLoesje illustratie stappers

Naar huiskamer Manu & Oliver →

Meer over onze groep stappers, van 15 tot 30 maanden.

Kinderopvang AnneLoesje illustratie klasje

Naar de grote school

Vanaf 2 jaar doen wij schoolgerichte activiteiten en ondersteunen wij kinderen in hun stap naar school.

Kom ook langs en maak kennis met onze kinderopvang

Wil je ons en ons kinderdagverblijf eerst beter leren kennen? Vraag dan een rondleiding aan: neem in de voormiddag op woensdag of zaterdag een kijkje in ons pand en stel al je vragen.